Call Center: 0724.295.768
Acasa » Fără categorie » Solutii americane pentru chirii rezonabile. Ar merge si in Romania?
prima c

Solutii americane pentru chirii rezonabile. Ar merge si in Romania?

Pentru persoanele cu un buget mic, cresterea artificiala a preturilor din sectorul imobiliar poate fi un real obstacol. Statul american Florida este cunoscut pentru popularitatea sa in ceea ce priveste pensionarii. Acestia economisesc toata viata pentru a se bucura, la varsta senectutii, de apropierea oceanului si de climatul cald. Daca privim din punct de vedere social si economic, aceasta „imbatranire fortata” a populatiei poate deveni o problema reala. Consecintele acesteia se simt atat pe piata imobiliara, unde cererea locativa externa creeaza o tendinta artificiala de crestere a preturilor locuintelor, cat si pe piata chiriilor.

Un american propune o solutie inedita in situatia de fata. Acesta intentioneaza sa achizitioneze 100 de case in Zona de Sud a orasului Saint Petersburg, pentru a le renova si a le oferi mai apoi la preturi moderate, spre inchiriere, unei categorii de populatie cu potential pentru dezvoltarea economica a zonei.

In cadrul unui eveniment local, americanul si-a prezentat propunerea. La inceput, a fost doar o simpla idee. Apoi, a pus-o eu insusi in practica. Pe masura ce oamenii au inceput sa se intereseze pe zi ce trece de aceasta, aratand in felul acesta interes, ideea a ajuns sa se implementeze. Numit Venture House, proiectul presupune o investitie de 5 milioane de dolari. Autoritatile locale sunt incantate de ideea de a lega revitalizarea demografica a zonei si dezvoltarea sa economica.

Afaceristul nu se asteapta la profituri mari. In felul acesta, preturile vor fi cu o treime pana la jumatate mai mici fata de cele practicate in centrul orasului. Un exemplu concludent poate fi chiria pentru o casa unifamiliala, care ar putea ajunge la 800 de dolari ( in comparatie cu 1.500 de dolari ). Ce credeti? Aceasta idee ar merge si in tara noastra?