Call Center: 0724.295.768
Acasa » Stiri imobiliare » Tu ti-ai vinde casa pentru un milion de dolari?
malll

Tu ti-ai vinde casa pentru un milion de dolari?

Planurile de constructie ale unui mall au fost incurcate. De ce? Sau, mai bine zis, de catre cine? De catre o batranica in varsta de 84 de ani, care nu a vrut sub nicio forma sa cedeze terenul pe care avea locuinta. Aceasta a refuzat sa se mute. Dezoltatorii i-au oferit un milion de dolari, insa aceasta nici nu a vrut sa auda. In felul acesta, dezvoltatorii au fost nevoiti sa gaseasca o solutie neobisnuita: centrul comercial urias a fost construit in jurul casutei.

Dupa cum bine stim, in ceea ce priveste constructiile moderne, formele ciudate au devenit tot mai des intalnite. Ati mai intalnit un mall de cumparaturi construit in jurul unei casute? Nu. Ei bine, intr-adevar, este ceva unic. Un astfel de centru comercial exista in orasul american Seattle, in cartierul Ballard. Aici, dezvoltatorii au fost obligati sa construiasca in jurul casutei din cauza refuzului proprietarei de a-si vinde bucatica de pamant.

In anul 2006, planurile de constructie ale unui centru comercial erau puse la punct in orasul Seattle. De asemenea, erau sustinute de investitori generosi. Nimeni nu s-a gandit nici macar o clipa ca planurile marete urmau sa fie incurcate vreodata, in vreun fel, de o proprietara incapatanata. Edith Macefield, in varsta de 84 de ani, a refuzat categoric sa se mute din caminul sau, nefiind interesata sa isi vanda proprietatea nici pentru un milion de dolari.

Planurile de constructie ale mall-ului nu au fost anulate, ci doar…adaptate! Acesta a fost ridicat in jurul casutei vechi de peste un secol, iar proprietara a rezistat cu stoicism de-a lungul lucrarilor de constructie. Povestea a atras si atentia presei, iar Edith Macefield a devenit o eroina in adevaratul sens al cuvantului impotriva corporatiilor care distrug comunitati pentru simplul fapt ca isi doresc profituri cat mai mari. Cu toate ca batranica a decedat doi ani mai tarziu, la varsta de 86 de ani, casa a ramas in continuare acolo. In plus, caminul a fost considerat sursa de inspiratie pentru filmul de animatie „Up”.