Call Center: 0724.295.768
Acasa » Stiri imobiliare » Romania, o tara atractiva pentru straini
investitii

Romania, o tara atractiva pentru straini

Nu este nestiut faptul ca oamenii de afaceri din afara tarii sunt atrasi de Romania. Poate va intrebati de ce. Noi venim cu raspunsul: forta de munca ieftina. Numarul proiectelor realizate cu bani straini a urcat, in cursul anului anterior, intr-un mod semnificativ, intr-atat incat tara noastra a devenit a sasea din Europa dupa numarul joburilor create de investitiile straine.

Numarul proiectelor realizate in Romania cu capital strain a urcat cu aproape 19% anul trecut, in comparatie cu anul 2013. Numarul locurilor de munca generate de investitii straine a crecut cu 77%, ajungand la aproape 10.900.

Pentru prima data, Romania este prezenta in Top 15 cele mai atractive tari din Europa in ceea ce priveste numarul proiectelor de investitie straina. Tari precum Serbia sau Republica Ceha au parasit clasamentul, singurele state din Europa Centrala si de Est incluse fiind Romania si Polonia.

In urma redresarii sectorului industrial si a exploziei comertului electronic, operatiunile de logistica si cele de executie au inregistrat o crestere de circa 27%. Serviciile au avut o evolutie diferita, in functie de sectoarele de activitate din care au provenit.