Call Center: 0724.295.768
Acasa » Stiri imobiliare » Rezidentialul berlinez, pe primul loc in preferintele marilor investitori
berlin

Rezidentialul berlinez, pe primul loc in preferintele marilor investitori

Berlinul se afla pe primul loc in clasamentul ‘Emerging Trends in Real Estate Europe”. care analizeaza „atractivitatea”, pentru investitori, a principalelor piete imobiliare. Raportul arata ca, in ciuda incertitudinilor economice, proprietatile imobiliare raman in continuare un teren fertil pentru investitorii imobiliari. Desigur, dispun de capital, provenind de la fonduri suverane de investitii si fonduri de pensii din Asia si America de Nord. Acestia se muta in medii mai putin competitive si isi concentreaza atentia pe oportunitatile de dezvoltare. Berlinul a depasit orasul Munchen ca si piata principala europeana de investitii, dat fiind ca este mult mai ieftin decat alte orase germane mari.

Haideti sa facem un Top 5 piete de investitii pentru anul acesta.

Berlin a urcat in clasament, inlocuind Munchen. Climatul de investitii s-a schimbat, pe masura ce investitorii internationali sunt atrasi in numar mare de oras. Populatia tanara a ajutat, desigur, la cresterea atractivitatii pentru investitori in sectorul rezidential.

Locul 2 este ocupat de Dublin, orasul pentru care investitorii s-au inghesuit pentru a pune mana pe oportunitatile pe care le ofera. Cresterea este mare pe sectorul proprietatilor de inchiriat. Valoarea chiriilor de spatii de birouri este in crestere puternica, insa mai are pana sa atinga varful de dinainte de criza.

Clasat pe locul 3, Madrid, orasul spaniol, a urcat in acest an in topul perspectivelor de investitii, atragand o multime de investitori internationali. Intrebarea este urmatoarea: Oare Spania ofera perspective solide de crestere pe termen lung?

Pe locul 4 se afla Hamburg, orasul care a coborat un loc anul acesta. Motivul? Interesul investitorilor pentru piete mai mici, mai degraba decat din cauza degradarii perspectivelor economice ale orasului.

Capitala Greciei a avut cel mai mare salt in top anul acesta, aflandu-se pe locul 5 (a avansat 23 de pozitii). In ciuda faptului ca, in urma crizei, cea mai lovita piata din Europa ramane fragila, cativa „investitori pionieri” cauta sa profite de oportunitatile de dinainte de a astepta redresarea economica.