Call Center: 0724.295.768
Acasa » Stiri imobiliare » Piata imobiliara si urbanizarea
imo

Piata imobiliara si urbanizarea

Pentru majoritatea brokerilor imobiliar, anii de boom economic (2005-2008) au fost cei in care tranzactiile au prosperat. Chiar atunci cand criza si-a facut simtita prezenta, segmentul rezidential s-a prabusit, iar tranzactiile in acest domeniu au fost sinonime cu achizitii prin programul guvernamental Prima Casa.

In randul directorilor generali din tara a fost realizat si un sondaj, care a aratat, in mod clar, faptul ca exista un larg consens intre acestia privind rolul de neegalat al progreselor tehnologice in remodelarea afacerilor din anii ce urmeaza. Astfel, aproape 92% dintre directorii generali din Romania au amintit progresul tehnologic ca fiind una dintre primele trei tendinte globale care vor transforma cel mai mult afacerea in urmatorii cinci ani. Comparativ cu procentul inregistrat la nivel global si european, care reprezinta circa 81%, acest procent este mai mare.

In felul acesta, evolutia este oportunitatea esentiala de crestere, lucru valabil si in cazul pietei imobiliare. Lucrul acesta nu se rezuma doar la tehnicile de fabricare a produselor sau la maniera de prestare a serviciilor, ci si la modalitatile de abordare si atragere a clientilor. Pentru ca au tot mai multe variante de „oferte unice”, cumparatorii sunt tot mai selectivi, atat in ceea ce priveste produsele folosite, cat si in ceea ce priveste furnizorii agreati, precum si a modului in care interactioneaza cu acestia.

In viitorul pietei imobiliare, puterea de cumparare a populatiei are o influenta importanta, asta insemnand ca circa 46% dintre directorii generali din tara estimeaza faptul ca numarul angajatilor va creste, fata de 32%, care spun ca va scadea.