Call Center: 0724.295.768
Acasa » Media » Hotelul Cismigiu – bantuit?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotelul Cismigiu – bantuit?

Cei care sunt din Bucuresti sau au fost pe aici macar o data, cu siguranta cunosc hotelul Cismigiu. Cladirea dateaza inca din anul 1912, fiind considerat, pe vremea aceea, hotel de categoria a doua. Sunt doua legende:

Una dintre ele ar fi ca acesta ar fi bantuit de o tanara domnisoara. Mitul urban spune ca la inceputul anilor ’90, o eleva a cazut de la etajul doi in putul liftului de la caminul studentesc al Facultatii de Teatru si Film. Trei ore s-a zbatut, a tipat, insa nimeni nu a auzit niciun sunet. Incet, incet, viata i s-a scurs din trupul plapand, moartea acesteia dand nastere unei macabre legende din Capitala. Se spune ca teribilul accident ar fi avut loc intr-un weekend, iar de atunci caminul facultatii este incarcat cu o energie negativa. Pe langa asta, studentii spun ca linistea este perturbata din cand in cand de tipetele de ajutor ale fetei, care fac pur si simplu „sa iti inghete sangele in vine”.

Cea de-a doua poveste face referire la un orfelinat, unde 203 copii ar fi pierit. Legenda urbana spune ca pe strada Franceza, la numere 13-14, exista in urma cu multi ani un orfelinat condus de un om rau. Adora sa ii tina pe copii nemancati, pentru a le auzi tipetele. Se spune ca au fost persoane care au auzit, in miez de noapte, urletele micutilor care spuneau „Vrem apa!”.

Mit sau adevar? Nu vom sti niciodata. Potrivit unor bucuresteni, o traditie veche de comercianti din Centrul Vechi, aici ar fi existat, intr-adevar, in vremuri demult apuse, un orfelinat.  Am auzit de un astfel de loc, stiu ca era undeva la o casa, unde ajungeai printr-un gang. Nu am auzit de vreo poveste legata de el, dar pot sa va spun ca era sinistru sa traversezi acel gang, ne-a spus o bucuresteanca.