Call Center: 0724.295.768
Acasa » Stiri imobiliare » Fara faliment personal. Iata un plan simplu de urmat
banca

Fara faliment personal. Iata un plan simplu de urmat

Cu totii avem un buget lunar. Planurile financiare pe termen lung par a fi un concept dedicat exclusiv afacerilor. Pentru a plati creditele la timp si pentru a duce o viata linistita, avem nevoie de un plan din punct de vedere financiar. Acesta nu este complicat si poate fi intocmit cu usurinta de oricine. Pentru a avea un rezultat de succes, consecventa si respectarea limitelor impuse este cruciala, fapt ce se poate dovedi, de cele mai multe ori, mult mai complicat decat suna.

Prima pe lista celor mai mari motive de ingrijorare ale momentului este plata creditelor bancare. Oameni care au contractat imprumuturi inainte de anul 2008, atunci cand nici clientii, nici bancherii nu priveau in perspectiva, au probleme reale in a-si plati ratele lunare. Tocmai din cauza lipsei de planificare a ambelor parti s-a intamplat acest lucru.

Dupa criza din 2008, educatia financiara a devenit materie predata in scoli.

Intr-adevar, educatia financiara este o materie ce se preda la scoala, in Statele Unite, inca de acum doi ani. Este un aspect crucial pentru dezvoltarea unei economii solide, intr-o societate consumatorista. In momentul in care contractele, mai ales cele de credite, nu ar mai fi vazute drept orientative, angajamentul ambelor parti ar fi unul bine fundamentat.

Clientii neglijeaza lecturarea si aprofundarea contractului., din graba de a primi sumele de bani dorite. Mai apoi, sunt luati prin surprindere de clauzele contractuale, atunci cand apar anumite situatii. Analiza corecta a pietei se poate face doar in conditiile in care sunt confruntate mai multe contracte, de la mai multe banci. In cazul in care aleg doar in baza reclamelor, clientii pot contracta instrumente gresite de creditare sau economisire, iar investitiile se pot tranforma, cu mare usurinta, intr-o paguba.

Pentru a fi mai usor de achitat, ratele trebuie platite strategic.

In intocmirea planului financiar, primul pas este stabilirea unui scop pe termen scurt. Acesta face referire la astepcte precum o strategie de economisire pe sase luni sau, de ce nu, reducerea cheltuielilor pe un an. Sunt operatiuni aparent simple, insa cer schimbari comportamentale majore. Tocmai din acest motiv, acestea sunt greu de implementat. Clientii trebuie sa se astepte la esecuri initiale, la incapacitatea de a respecta cu strictete planul. Este absolut normal. Important este ca aceste abateri sa nu se transforme intr-o regula si, totodata, planul sa nu fie suspendat.

Urmatoarea etapa este intocmirea unui plan financiar pe termen lung, ceea ce reprezinta o adevarata provocare pentru multi dintre noi. Este nevoie de ani intregi de dedicare financiara, ceea ce inseamna ca, inevitabil, la un moment dat vor aparea mai multe situatii neasteptate. In asemenea situatii, un client obisnuit sa respecte un plan financiar va identifica o solutie intr-un mod mult mai rapid. Cateva dintre aceste exemple sunt creditele ipotecare, imobiliare sau pregatirea unui cont de economii pentru batranete.

Conform unor studii, 80% dintre divorturi au principal motiv problemele financiare, 70% dintre salariati cheltuiesc totul pana la viitorul salariu, iar peste 40% dintre pensionari nu au economisit nimic pana in momentul de fata si se bazeaza strict pe pensie. Totodata, doar 17% dintre clientii bancari citesc contractele inainte de a le semna, peste jumatate dintre acestia nu au un buget lunar, aproximativ 20% nu stiu cat anume cheltuiesc pe produsele alimentare, obiectele necesare in casa ori divertisment.