Call Center: 0724.295.768
Acasa » Descriere zona Berceni

Descriere zona Berceni

Cartierul Berceni este situat in partea sudica a capitalei si este delimitat la nord-est de Soseaua Oltenitei si Calea Vacaresti, la sud de strazile Ion Iriceanu, Turnu Magurele si Luica, iar la vest de Soseaua Giurgiului.

   Pozitia privilegiata a cartierului, cu acces facil spre centrul orasului si spre zonele rezidentiale din Popesti Leordeni si comuna Berceni, dotarile edilitare (retele de apa, canalizare, gaze, telefonia, termoficarea, internetul), marile artere si bulevarde (Brancoveanu, Oltenitei, Alexandru Obregia, Berceni, Emil Racovita, Turnu Magurele), centrele comerciale, spitalele, facultatea Spiru Haret  fac din aceasta zona una extrem de atractiva pentru cei ce isi doresc o locuinta comoda care ofera atat liniste si stabilitate cat si orice facilitate urbana.

    Cu o infrastructura completa, cu o vasta retea de mijloace de transport in comun, cu locuitori de calitate, influentat si de proiectele rezidentiale din zona (Lucky Residence, Jupiter, Trident, Asmita Gardens, Monaco Towers), cartierul Berceni propune o gama larga de oferte imobiliare la preturi fara concurenta.

ISTORIC

       Începând din anul 1964, odată cu noua platformă industrială din partea sudică a Bucureştiului – IMGB, la vest de şoseaua Berceni, a fost demarată construcţia unui nou ansamblu de locuinţe. Treptat, acesta s-a transformat în cartierul Berceni, denumire preluată de la artera de circulaţie din vecinătate.

Realizarea primelor blocuri, situate între străzile Secuilor şi Niţu Vasile, şi cele din spatele spitalului Grigore Marinescu, a impus crearea de noi artere de circulaţie dimensionate la cerinţele acelei perioade. Printre primele a fost strada Emil Racoviţă, cuprinsă între străzile Niţu Vasile şi Turnu Magurele. Ulterior, zona s-a dezvoltat, apărând mai multe nuclee, cum sunt cele din vecinătatea străzii Aliorului, bd. Alexandru Obregia, străzii Covasna, bd. Constantin Brâncoveanu, străzilor Uioara sau Reşiţa, construcţiile fiind realizate într-o periodă de aproximativ 30 de ani.

In prezent cartierul se intinde pe o suprafata de 570 ha si gazduieste un numar de aproximativ 120.000 de locuitori.

apartamente-zona-berceni

SOSEAUA BERCENI

Soseaua Berceni, una dintre cele mai importante artere ale zonei  porneste  de la Piata Sudului si se intinde pana la Soseaua de Centura (Comuna Berceni).

  • este situata intre bulevardul Emil Racovita si soseaua Oltenitei.
  • in triunghiul format de soseaua Berceni cu soseaua Oltenitei, avand la baza strada Ion Iriceanu, pe strazile  Parincea, Ciochina, Voila, Stanjeneilor, Tulnici, Garnitei, Gheorghe Ion, Mariuca, Ionescu Gheorghe,Anton Bacalbasa, Panselelor, Frumusani, Soldanului, Victor Popescu , Caltunasi, Vasilescu Constantin se afla un ansamblu de locuinte construit in perioada 1979-1984, unde gasim o variata oferta imobiliara , de la garsoniere pana la apartamente de 4 camere, locuinte spatioase si bine compartimentate, la preturi competitive.
  • legatura intre soseaua Berceni si bulevardul Emil Racovita este realizata de strazile Democratiei, Tomesti, Moldovita si aleea Emil Racovita.