Call Center: 0724.295.768
Acasa » Stiri imobiliare » Cine plateste un milion de euro pentru un apartament premium?
premium

Cine plateste un milion de euro pentru un apartament premium?

In imobiliare, clientul de lux este un om de afaceri roman sau strain, lucreaza in marile companii si isi doreste ca „acasa” sa fie locul perfect pentru el si familia sa. Clientul de lux isi inchiriaza sau isi cumpara locuinte la preturi spectaculoase, pentru simplul fapt ca ii place, iar suma nu conteaza. De cele mai multe ori, clientul de lux fie primeste bani pentru locuinta de la compania la care lucreaza, fie comportamentul in timp al locuintei si pretul acesteia este ultima lui preocupare. Un lucru firesc, pana la urma, in conditiile in care o proprietate exclusivista, situata in zone ultracentrale, isi pastreaza valoarea indiferent de turbulentele economice.

In viata oamenilor bogati, locuintele reprezinta mai degraba un premiu decat o necesitate. Fie case, fie apartamente, locuintele de lux asigura mult mai mult decat nevoie primare de confort. Exista si proprietati care se cunpara cu pana la cateva milioane de euro, chiar si pe piata imobiliara din Bucuresti. Sunt proprietati care se inchiriaza cu sume care depasesc 10.000 euro lunar, deci oameni care intr-o jumatate de an ar putea sa isi cumpere un apartament cu trei camere, cu banii jos. In ceea ce priveste aceste locuinte, cu siguranta un asemenea apartament ar fi departe de standardele lor.

Proprietarul unei locuinte de lux este dispus sa negocieze cel mult 5% din pret. Piata locuintelor premium este un segment care dispune de o dinamica aparte in imobiliarele locale. Atat proprietarii, cat si cumparatorii, sunt oameni care nu au probleme financiare, deci nu exista nicio graba in a gasi un cumparator si a incheia o tranzactie. Tocmai din acest motiv, negocierea se face in cu totul alte conditii decat pentru o proprietate dedicata celor cu buget mic sau mediu.

Locuintele de lux se vand discret, in cercuri inchise, departe de ochii publicului larg. Astfel, in functie de disponibilitatea proprietarilor, o proprietate de lux se vine la fel de repede ca si un apartament normal sau poate sta pe piata cativa ani buni. Acestea din urma sunt mai degraba exceptii. Cu-atat mai mult cu cat, in ultimul an, piata imobiliara de lux a marcat recorduri atat in ceea ce priveste tranzactiile, cat si in ceea ce priveste constructiile noi.