Call Center: 0724.295.768
Acasa » Stiri imobiliare » Cea mai scumpa casa din lume zace abandonata
mumbai

Cea mai scumpa casa din lume zace abandonata

Vorbim despre un bloc din Mumbai, India, cu 27 de niveluri, a carui valoare este estimata la doua miliarde de dolari. Acesta apartine familiei lui Mukesh Ambani, proprietarul companiei Reliance Industries si, in acelasi timp, cel mai bogat om din India. Potrivit revistei Forbes, detinatorul celei mai scumpe resedinte din lume are o avere estimata la 27 miliarde dolari, si este al noualea cel mai bogat om din lume. Din nefericire, nu se poate bucura de locuinta lui, pentru ca aceasta nu respecta principiile vasu shastra (versiunea hindusa a feng shui-ului), care cere ca o casa sa aiba cat mai multe ferestre orientate spre rasarit.

Asa cum se poate observa si din poza, casa lui Mukesh Ambani nu are suficiente ferestre spre est. De aceea, proprietarii se tem sa se mute in ea de frica sa nu fie urmariti, mai apoi, de…ghinion. Asa se face ca aceasta „casuta”, ce detine trei heliporturi, sase etaje de parcare, noua ascensoare, mai multe gradini plutitoare, sala de cinema, si o imensa sala de bal decorata opulent, ramane in continuare nelocuita, cu toate ca a trecut un an de la finalizarea constructiei. Atat de tare se tem proprietarii de „razbunarea” vasu shastrei incat, dupa fiecare petrecere organizata in Antilla (cum a fost botezata cea mai scumpa casa din lume), se intorc cuminti la vechea lor casa, un bloc de „doar” 14 niveluri, pe care il impart cu restul familiei, fiindu-le frica sa innopteze in cladirea „aducatoare de ghinion”.

Anul trecut, atunci cand lucrarile de constructie se apropiau de final, mai multi locuitori din Mumbai au protestat, sustinand ca opulenta Antilla, inaltata cu scopul de a servi o singura familie formata din patru membri, reprezinta o expunere sfidatoare a averii intr-o tara in care majoritatea oamenilor traiesc cu mai putin de doi dolari pe zi.