Call Center: 0724.295.768
Acasa » Stiri imobiliare » Cat mai costa o casa de vacanta in Bulgaria, Grecia sau…Dubai
dubai

Cat mai costa o casa de vacanta in Bulgaria, Grecia sau…Dubai

Pe parcursul anului precedent, preturile caselor de vacanta au scazut la aproape jumatate si, in felul acesta, am ajuns la o situatie normala, preturile putand fi comparate cu cele din Bugaria, Spania sau, de ce nu, Emirate.

Dreptul de a construi. Spre exemplu, turcii iti pot vine casa cu tot cu terenul de sub ea. Cumparand imobilul, totodata primesti si „dreptul de a construi”. La urma urmei, nu investeste nimeni doar de dragul de a avea o locuinta undeva. Fiecare isi face calculele in ceea ce priveste investitia facuta, isi stabileste prioritatile si valoarea acesteia in timp.

Ofertele sunt foarte atragatoare. Un exemplu ar fi o locuinta de tip apartament, la Varna, care se cumpara cu 950 euro/mp. Al doilea exemplu este Albena, unde agentiile imobiliare ofera o vila cu trei dormitoare, 132 mp, la pretul de doar 75.000 euro. Tot aici, gasim si apartamente cu doua camere, intr-o cladire estivala, care se situeaza in jurul a 35.000 euro.

Alte exemple? Ar mai fi. Turcia nu pune asemenea conditii. De cele mai multe ori, preturile sunt mai mici, insa singurele dezavantaje sunt transportul si distanta. In Kusadasi se poate cumpara o casa de vacanta de 70 mp. Se afla intr-un complex rezidential, la pretul de doar 30.000 euro! Este dotata cu absolut toate utilitatile, inclusiv aer conditionat si cablu internet + tv. Desigur, este si un bonus – o piscina comuna, pentru toti locatarii imobilului. Cine nu se grabeste sa achizitioneze o casa si are rabdare sa caute, poate gasi un proprietar „stramtorat” cu banii, care poate lasa locuinta si sub pretul de 25.000 euro.

Pare de necrezut? Asa si este! Destinatii de vis? Sunt multe. Bani s-avem! Sa va intreb ceva: oare merita efortul? Pentru cei care isi pun intrebari in ceea ce priveste achizitionarea casei de vacanta, un simplu calcul ar arata ca investitia se recupereaza greu. Daca ne referim doar la contravaloarea sejururilor se masoara, ca oricare alta, in timp. Daca valoarea ramane constanta, este un esec din start. Nu o vom recupera niciodata. Poate doar urmasii nostri, in timp.