Call Center: 0724.295.768
Acasa » Stiri imobiliare » Cat de greu este sa inchiriezi un apartament in Manhattan?
manhattan

Cat de greu este sa inchiriezi un apartament in Manhattan?

In mod constant, peste 98% dintre locuintele din Manhattan sunt inchiriate. Vrei un apartament in cel mai dens populat cartier al New Yorkului? Acest lucru poate fi mai greu decat sa opresti un taxi, pe o vreme ploioasa!

Centrul economic si cultural al Statelor Unite ale Americii este cel mai dens populat cartier al New Yorkului. Se intinde pe o suprafata de 59 de kilometri patrati, iar aici locuiesc peste 1,6 milioane de oameni. Intr-o zi obisnuita de lucru, numarul persoanelor se apropie de 4 milioane, iar acest lucru transforma Manhattanul intr-un adevarat “furnicar uman”. Inchirierea unui apartament devine o adevarata bataie de cap.

Pe piata chiriilor rezidentiala, rata de neocupare a coborat pana la sub 2%, in luna mai a acestui an. Cu alte cuvinte, peste 98% dintre locuintele din Manhattan sunt indisponibile, avand un chirias mereu. In acelasi timp, chiria mediana a ajuns la 3.380 dolari/luna.

Pretul in continua crestere creeaza, intotdeauna, tensiuni intre proprietari si chiriasi. Atunci cand pretentiile financiare urca, clientii au tendinta sa refuze oferta si sa priveasca in alte parti. Dar locuintele nu sunt cu mult mai accesibile din punct de vedere financiar nici pentru chiriasii din alte cartiere new-york-eze: in Brooklyn, de exemplu, chiria mediana este de 2.933 dolari./luna, in timp ce in Queens, pretul este de 2.597 dolari/luna.