Call Center: 0724.295.768
Acasa » Stiri imobiliare » Amenajarea unei garsoniere de doar 8 metri patrati
g5

Amenajarea unei garsoniere de doar 8 metri patrati

Cu totii cunoastem notiunea de “casa mica”. Are un sens relativ..subiectiv. De exemplu, pentru unele persoane, notiunea de “cutie de chibrituri” poate fie un apartament de 40 de metri patrati. Pentru altii, acesta ar putea fi o intruchipare a confortului. Cu o suprafata utila de doar opt metri patrati, locuinta din imagina se poate “bucura” in voie de acest titlu.

g1g2

Garsoniera era situata intr-o cladire veche din Paris, iar aceasta camera era destinata, in trecut, menajerelor. Ulterior, a fost amenajata la cererea unui cuplu pentru o bona pentru copii. Din cauza dimensiunilor reduse, multe astfel de incaperi au fost transformate, in timp, in camere de depozitare. Conceptul de design dovedeste ca pana si un astfel de spatiu poate fi nu doar locuibil, ci si perfect functional!

g3g4

Desigur, una dintre cerintele beneficiarilor a fost ca micuta garsoniera sa permita viitoarei locatare un trai perfect independent. In mod firesc, aceasta trebuia sa indeplineasca toate cerintele pentru a asigura cerintele locative de baza: sa dispuna de un spatiu de dormit, de conditii pentru a gati, manca, spala, lucra si, bineinteles, a depozita lucrurile personale. Autorii proiectului s-au achitat perfect de aceasta sarcina! Mobilierul amplasat este unul modular, ce ocupa aproximativ jumatate din latimea camere si lasa suficient spatiu de miscare si multiple spatii de depozitare ( pentru haine, pantofi, carti, obiecte personale, dar si un miniboiler pentru ca proprietarul sa dispuna de apa calda ). Deasupra se afla un pat pentru o persoana, unde se ajunge pe o scara mobile, cu dubla functionalitate. Zona de dormit poate fi separate de restul camerei printr-un paravan retractabil.

De asemenea, locuinta este prevazuta si cu o chicineta – dotata cu un spatiu de lucru si chiuveta, iar dedesubt, cu plita, frigider si cuptor cu microunde. Urmeaza baia, care este complet separata de restul camerei, perfect functional, fiind echipata cu dus, chiuveta si un vas de toaleta.